Nămolul conține o mulțime de componente minerale care s-au adunat pe fundul mării Moarte timp de milenii. Folosirea nămolului permite curățarea pielii și înlăturarea celulelor moarte. Drept urmare pielea absoarbe mai bine soluțiile hidratante, și are un aspect sănătos.
Ghid de utilizare: Aplicați un strat de nămol pe pielea corpului. Peste 15-20 de minute spălați cu apă caldă. Pentru a încălzi nămolul în cuptorul cu microunde mai întâi deschideți pachetul și încălziți la temperatură joasă timp de un minut. Atenție: Se înterzice aplicarea nămolului fierbinte peste răni deschise! Exclusiv pentru uz extern.
Nămolul mării Moarte conține un complex biochimic complicat care acționează diferit asupra întregului organism. El contribuie la slăbire, ridică tonusul, hidratează intensiv și regenerează pielea.
Nămolul are o structură omogenă și o consistență plastică, de aceea strâns se aplică pe suprafața corpului. Menține căldura un timp îndelungat, transmite treptat căldură organismului ceea ce influențează benefic pielea. Ca rezultat, țesuturile se încălzesc până la un strat adânc, vasele sanguine se dilată, circulația sângelui și limfele se îmbunătățesc, organismul se curăță de toxine, se reduce durerea, pielea devine mai elastică, netedă, catifelată, se înmoaie cicatricele, dispar vânătăile, pielea arată mai bine.
Împachetările cu nămol sunt universale: nămolul hrănește pielea cu microelemente și absoarbe produsele metabolismului, ceea ce stimulează procesul de regenerare, normalizează tonusul pielii, chiar și a mușchilor. Soluția ideală pentru celulită și piele moleșită.
Împachetările cu nămol sunt practic sigure pentru organism, dar nu e de dorit să le faceți pe timp de sarcină, după operație, când pielea nu s-a vindecat, în caz de tuberculoză sau procese inflamatorii. Specialiștii nu recomandă împachetările cu nămold dacă aveți răni deschise. În cazul în care aveți boli ale vaselor sanguine, boli de rinichi, ficat, inimă ( în afară de boli de inimă în stadiu de decompensare) e bine să reduceți de două ori perioada de împachetare cu nămol și să scădeți temperatura nămolului până la temperatura corpului. În caz că aveți varicelă, rozacee sau alte boli ale vaselor se recomandă împachetări reci. Împachetarea coapselor și membrelor în timpul zilelor critice ajută la reducerea imflamării țesuturilor.
Cazurile în care împachetările cu nămol sunt benefice: în cazul bolilor sistemului locomotor, articulațiilor reumatice, artritei de origine infecțioasă, radiculită, în urma traumelor măduvei spinării, urmelor după arsuri sau degerături.
Nămolul mereu este aplicat pe corpul curat. În cazul împachetării fierbinți nămolul aplicat pe piele este acoperit cu peliculă sau cu o plapumă caldă. După procedură nămolul este spălat cu apă caldă.